چگونه عروق و رگ‌هایتان را پاکسازی کنید؟

انسداد عروق مشکلی جدیست، چون تجمع رسوباتی به نام پلاک در رگ‌ها می‌تواند منجر به بیماری‌های خطرناکی، چون بیماری قلبی، سکته مغزی و یا حمله قلبی شود.


۱. زردچوبه

پلی فنول اصلی زردچوبه کورکومین نام دارد که به خاطر تاثیرات قلبی و عروقی‌اش شهرت دارد. عصاره‌ی زردچوبه می‌تواند کلسترول LDL را کاهش داده و از تجمع پلاک در عروق کم کند.


۲. سیر

 سیر می‌تواند به پیشگیری از بیماری قلبی کمک کند، فشار خون را پایین بیاورد و پروسه‌ی گرفتگی را کُند کند. 


۳. زنجبیل

 زنجبیل حاوی ترکیبات محافظ قلب مانند شوگائول و جینجرول است که می‌تواند به طور موثر از تجمع پلاک پیشگیری کرده و با کاهش کلسترول، عروق را باز کند. 


۴. فلفل کاین

 فلفل کاین همچنین می‌تواند ریسک سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش داده و گردش خون را بهبود بدهد.


۵. لیموترش

افزودن آبلیمو به آبی که صبح می‌نوشید، عادت سالمی است که به نفع قلب شماست. لیموترش به این معروف است که می‌تواند سطح کلسترول را پایین آورده و با پیشگیری از آسیب اکسیداتیو به عروق و رگ‌ها کمک کند.


۶. دارچین

دارچین می‌تواند کمک‌تان کند از بسیاری از ریسک فاکتور‌های مرتبط با تصلب شرایین و بیماری قلبی کم کنید. مطالعات نشان داده یک گرم، سه گرم و یا شش گرم دارچین در روز می‌تواند گلوکز، تریگلیسرید، LDL و کلسترول کلی در دیابت نوع دوم را پایین بیاورد


۷. بذر کتان

بذرکتان منبع خوبی ا آلفالینولئیک است؛ امگا ۳‌ای که می‌تواند التهاب و فشار خون را کاهش بدهد و در نتیجه عروق، مسدود نخواهند شد


۸. کلم تخمیر شده

کیمچی پروبیوتیک معروف کره‌ای است که شامل کلم تخمیر شده و فلفل تند می‌شود که می‌تواند پروسه‌ی آترواسکلروز را کُند کند.


۹. دانه‌های کنجد

 اسید چرب موجود در دانه‌های کنجد می‌تواند به طور موثر تشکیل پلاک، کلسترول خون، تریگلیسرید و LDL را کاهش بدهد.


۱۰. آب انار

ظرفیت بالای آنتی اکسیدان و پونیسیک اسید موجود در آب انار می‌تواند تشکیل پلاک را کاهش بدهد، انسداد عروق را برطرف کند و با آترواسکلروز مبارزه کند. 


۱۱. هندوانه

هندوانه محتوای بالایی از ال – سیترولین دارد (اسید آمینه‌ای که التهاب را کم کرده و فشار خون را پایین می‌آورد) که در درمان اسنداد عروق موثر است. این میوه توانایی تولید نیتریک اکسید را برای پاکسازی عروق دارد


۱۲. غلات کامل

غلات کامل مانند پاستا، نان، برنج قهوه‌ای، جو، جو دوسر و کینوآ می‌تواند به برطرف شدن گرفتگی در عروق کمک کرده و راه عبور خون را باز کند.



۱۳. اسپیرولینا

اسپیرولینا نوعی جلبک است که سرشار از اسید آمینه‌های ضروری بوده و سطح لیپید را تنظیم می‌کند. این جلبک اسید آلفالینولئیک دارد که آزمایشات نشان داده می‌تواند التهاب را کاهش داده و عروق را باز کند. 


۱۴. اسفناج

اسفناج دارای فیبر طبیعی، پتاسیم و اسید فولیک است که همگی از گرفتگی رگ‌ها پیشگیری میکند


۱۵. خرمالو

خرمالو میوه‌ای سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و پلی فنولهاست که می‌تواند سطح LDL و تریگلیسرید را که عامل فشار خون هستند کاهش بدهد.


۱۶. آب پرتقال

آب پرتقالی که از پرتقال تازه تهیه شده باشد و قند و افزودنی دیگری نداشته باشد، سرشار از آنتی اکسیدان معروف ویتامین C بوده که می‌تواند اکسیداسیون ناشی از غذا را کاهش بدهد


۱۷. روغن زیتون

روغن زیتون به خاطر توانایی‌اش در محافظت در برابر بیماری‌های قلبی و عروقی معروف است


۱۸. آجیل

مغز‌های خام مخصوصا بادام و گردو دارای فیبر، ویتامین‌ها، پروتئین، چربی‌های چند غیر اشباع و تک غیر اشباع و منیزیم هستند که برای کاهش التهاب و فشار خون مفید است


۱۹. چای سبز

چای سبز جذب کلسترول را کاهش داده و از گرفتگی رگ‌ها پیشگیری می‌کند


۲۰. ماهی‌های چرب آب‌های سرد

ماهی‌های آب سرد مانند سالمون و تُن، سرشار از اسید چرب امگا ۳ هستند که از سیستم قلبی و عروقی محافظت می‌کند


۲۱. کرن بری

کرن بری آنتی اکسیدان‌هایی دارد که می‌توانند به تنظیم فشار خون کمک کند. با افزایش کلسترول مفید و کاهش کلسترول مضر، ریسک مشکلات قلبی و عروقی تقریبا ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت


۲۲. قهوه

 قهوه‌ی روزانه می‌تواند ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته مغزی را ۱۰ تا ۲۰ درصد پایین بیاورد



_ سیگار

سیگار را ترک کنید

_ ورزش

داشتن وزن اضافی باعث فشا خون و کلسترول می‌شود که در نهایت منجر به انسداد رگ‌ها خواهد شد و ورزش به کاهش این وزن اضافی کمک می‌کند

_مدیریت استرس

هورمون‌های استرس می‌توانند موجب التهاب در درون بدن و از جمله عروق شوند

_ الکل

ایران نهمین مصرف کننده الکل جهان است.

برخی مطالعات نشان داده الکل می‌تواند در برخی موارد تاثیرات محافظت کنندگی برای قلب داشته باشد، اما مصرف زیاد آن می‌تواند باعث افزایش فشار خون و آسیب به عضلات قلب شود و نهایتا عروق را مسدود کند.

ترفندهای آشپزخانه ای که به دردتان می خورد

_قبل از اینکه پیاز را خرد کنید،کمی آبلیمو روی چاقو یا تخته برش اسپری کنید
واکنش بین پیاز و لیمو، باعث می‌شود دیگر چشم‌های شما نسوزد.
 

_یک چهارم پیاز را در همان ظرفی قرار دهید که آواکادو را نگه می‌دارید تا آواکادو قهوه‌ای نشود

_برای باز کردن نارگیل، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آن را در فر داغ قرار دهید
بعد از اینکه پوست نارگیل را سوراخ و آب آن را خالی کردید، نارگیل را ۱۰-۱۵ دقیقه در فر با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت قرار دهید تا پوسته آن بترکد و بتوانید گوشتش را جدا کنید.

_با کمی کره پیاز را تازه نگه دارید
با مالیدن کره روی پیاز بریده شده، می‌توانید آن را چند روز در یخچال تازه نگه دارید.
برای اینکه موز‌ها را مدت بیشتری تازه نگه دارید، به سلفون نیاز دارید
 

_موز‌ها را از دسته جدا کرده و انتهای آن‌ها را در سلفون بپیچید تا ۳-۴ روز بیشتر تازه بمانند.

_دو سوراخ در بشقاب یکبار مصرف ایجاد کنید تا برای همزن در درست کنید
با این ترفند هنگام آشپزی، آشپزخانه (یا خودتان) کمتر کثیف می‌شوید.

_اگر غذایتان شور شد و بیش از حد نمک به آن زدید، اجاق را خاموش کنید و یک قطعه بادمجان یا سیب زمینی داخل ظرف بیندازید
بادمجان یا سیب زمینی در عرض ۱۰ دقیقه نمک اضافی غذا را جذب می‌کند.

_کاهو و اسفناج را در ظرف قرار داده و دستمال کاغذی روی آن بگذارید تا رطوبت را جذب کند.
این مانع لزج شدن اسفناج می‌شود و ماندگاری سبزیجات را دوبرابر می‌کند.

_اگر کاهو را با ریشه خریدید، ریشه‌ها را در ظرف آب قرار دهید و بقیه را با کیسه پلاستیکی بپوشانید
آب مانع خشک و خراب شدن کاهو می‌شود.

_برای ریز کردن مرغ، سینه مرغ پخته را با درجه کم همزن برقی بزنید
 
_تخم مرغ را داخل ظرف آب بیندازید تا ببینید تازه است
اگر تخم مرغ زیر آب رفت و افقی ماند، تازه است، اگر زیر آب رفت، اما عمودی ایستاد، کمی کهنه است و اگر شناور ماند خراب است و باید آن را دور بریزید.

_قارچ‌ را با دستمال مرطوب یا برس نرم تمیز کنید تا طعمش را از دست ندهد
هرگز قارچ را زیر شیر آب نگیرید. بسیاری از افراد معتقدند با این روش طعم قارچ از بین می‌رود.

_با کمی سرکه چربی چسبیده به ماهیتابه و قابلمه را پاک کنید
کمی سرکه را با آب ترکیب کنید و داخل تابه بریزید تا جوش بیاید. سپس شعله را خاموش کرده و اجازه دهید کاملا سرد شود و سپس با اسفنج و مایع به راحتی آن را بشویید.

_هر پنیری را در عرض چند ثانیه روی همبرگر آب کنید
یک تکه پنیر روی گوشت پخته و سرخ شده بگذارید و کمی آب داخل تابه بریزید. در تابه را بگذارید تا بخار در عرض چند ثانیه پنیر را ذوب کند.